2016 UN ANY PER CÓRRER

Cada cop hi ha més persones que s’animen a córrer, sigui per baixar pes o per mantenir-se en forma. Les maratons que durant l’any es realitzen arreu són un estímul per alguns d’ells, però cal anar pas a pas i saber del què es tracta per no defallir en l’intent.

Una marató important transcendeix la capacitat de resistència de l’ésser humà i per tant no es pot prendre a la lleugera. Els passos previs seran fonamentalment, una constància i un esforç de rutines. El període d’entrenament varia entre diferents tipologies i objectius, ja que no tothom té la mateixa constitució i no tothom cerca el mateix objectiu en una marató.

corre1

Els elements claus, però, no varien;  per als nou iniciats el procés exigeix gairebé un any de treball amb entrenaments alterns els primers mesos –anar a córrer un dia sí, i l’altre no-  i anar augmentant en distància. Si hom desitja córrer de forma pausada, una de les proves que ha de fer és, que mentre corri, pugui ser capaç de mantenir una conversa sense quedar-se ofegat.

Rutina d’Entrenaments

De fer 6 km per sessió a partir dels quatre mesos, es passarà a 8 km per anar incrementant fins a arribar al recorregut de mitja marató, és a dir 21 km, o fins els 30 km dos mesos abans de la prova. També durant aquest període convé entrar en algunes competicions i anar comprovant com respon el nostre organisme a l’estrès. Així podem realitzar dues carreres de 10-12 km i alguna de mitja marató per valorar el nostre objectiu final.

Preparació Física

A banda del temps d’entrenament, s’han de tenir en compte altres factors com les hores de descans, dormir un mínim de set o vuit hores diàries. L’alimentació també és molt important, perquè com menys greix  i més fibra tinguem  millor serà la nostra resistència. Realitzar de 4 a 5 àpats al dia, beure més d’un litre i mig d’aigua al dia, millor entre els àpats. Si seguim una dieta adequada i ben equilibrada, aviat observarem com el nostre cos es va estilitzant i es posa en forma.

Material  Maratonià

Unes sabatilles d’esport adequades són imprescindibles. El més important és el seu amortiment  i que s’adaptin bé al nostre peu. Les articulacions dels genolls i turmells han de patir el menys possible quan el nostre cos impacta sobre l’asfalt.

 

Cronòmetre i Pulsòmetre. Qualsevol atleta ha de controlar el ritme i la pulsació. Hem de saber a quin ritme ens desplacem i mantenir un pols cardíac constant que sigui el més baix possible. Si aquest supera les 150 pulsacions, podria perjudicar la marató i també el risc que comporta per al nostre cos mantenir-se per sobre d’aquest barem.

Hidratació

Durant la carrera es produeixen refrecs a la pell del cos en parts com els engonals, els peus i el pit. Al llarg dels quilòmetres es poden produir molèsties importants. Per evitar-ho la millor hidratació és la vaselina o una crema específica de farmàcia.

Mitjons

Aquests han de ser còmodes, transpirables i s’han d’ajustar  com una segona pell, tant al nostre peu com  dins la sabatilla sense fer cap plec ni arruga, per evitar l’aparició de butllofes.

 

Redacció

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *