Viatjar Enamora

Hi ha mil i un motiu per emprendre un viatge, a vegades ens hi veiem obligats per circumstàncies personals, laborals, interessos culturals, curiositats històriques, turístiques, per moda, esport, esbarjo, compromisos, els fills, els avis, perquè toca… però, sens dubte els moments que la vida ens regala o en els instants més preciosos és quan vols compartir quelcom especial, com un viatge amb la persona estimada. Avui parlem d’escapades romàntiques i viatges de parella.

Sant Valentí ha estat una etiqueta d’enginy pels sempre visionaris comercials anglosaxons, excusa perfecte per acabar de celebrar el dia de l’amor i la parella, el nostre Sant Jordi va encara més enllà i roses i llibres agafen el protagonisme. Així, per Sant Valentí, més enllà de flors i bombons, els viatges són un pretext fantàstic per gaudir entre dos amants. I a l’hora de viatjar n’hi ha per tots els gustos i butxaques.

Començant per les escapades del mateix cap de setmana posterior al catorze de febrer, on molts hotels del país elaboren paquets especials que inclouen sopars romàntics, música amb viu com ara, jazz, chill out o bossa-nova brasilera, unes habitacions decorades amb pètals de roses i ampolles de cava de benvinguda, i un “late check out” per deixar l’habitació més tard del que és habitual i poder amortitzar fins l’últim moment un bon cap de setmana.

Us oferim algunes propostes: Des del fantàstic complex d’Spa i Double Tree hotel La Mola, propietat de la cadena Hilton a Terrassa; el Serhs Montanyà al peu del Montseny; el Barcelona Golf de Sant Esteve Sesrovires; el Parador de Cardona…, les alternatives a Catalunya durant l’hivern són moltes i d’una qualitat excel·lent. Un nou clàssic dintre de les escapades romàntiques han estat les Cabanes als arbres: actualment han sortit diversos particulars que exploten aquest model eco-romàntic, però, van ser les situades a Sant Hilari de Sacalm les primeres que es van donar a conèixer. Una autèntica experiència al mig del bosc, només la parella, i els ocells, entre el Montseny i les Guilleries, lluny del soroll, i els cotxes, habitacions sense televisió ni wi-fi…, un model per compartir uns dies i unes nits amb la parella.

Pels que disposin de més pressupost i dies, les capitals europees són una alternativa ideal. Ara bé, no totes les ciutats compleixen els requisits per convertir-se en una escapada romàntica amb tota regla. Si haguéssim de fer un podi de les ciutats més roses, més aparellades, i romàntiques segurament anomenaríem aquestes tres:

Praga, la capital de la República Txeca,  per la seva dimensió, pel seu caliu i encant s’ha erigit ella sola, al bell mig d’Europa, com una capital hivernal de l’amor. És acollidora, fàcil de passejar i veure per un mateix, monumental; plena de palaus, cases, esglésies i carrerons, i sobretot els seus ponts. El pont s’ha convertit amb un símbol d’unió entre dues persones i és per això que ara, no se sap ben bé perquè, però a moltes ciutats hi trobes ponts plens de cadenats que simbolitzen la unió eterna entre dos amants. El pont Carles de Praga n’és un exemple. I és que passar per sobre el riu Moldava o caminar pels seus carrers fins arribar al famós rellotge, envoltat per l’ambient d’aquesta ciutat t’acaba traslladant al segle XIX, al Kafka, a la música i cultura més clàssica europea. Passejar ben abrigat i abraçat… fa de Praga una escapada econòmica i romàntica ideal.

Seguidament hom situaria Venècia. Segurament, poques imatges resumeixen millor l’amor que un petó dalt d’una gòndola sota el Ponte Vecchio. Canals, palaus i una illa que s’ha mantingut tal i com Casanova la va deixar, aquell heroi romàntic que va conquerir el cor de tantes dames… fins i tot, el més modest turista es pot sentir Casanova agafat de la mà de la seva estimada tot passejant per la Plaça Sant Marc, les escales del Palau Ducal o perdent-se entre un munt de ponts i canals plens d’encant. Una fugida especial, que amb un sol cap de setmana recupera i allibera a qualsevol parella amb ganes de fer-se cent petons i mil fotografies.

Ara bé, el primer lloc del podi és, sense dubtes, per París. De fet, per alguna cosa deu ser que l’anomenen: la capital de l’amor. Ara que l’AVE ens apropa aquesta ciutat, ho tenim molt fàcil. Podem agafar també un vol d’una hora i mitja, o fins i tot anar amb el cotxe. No hi ha excusa millor que passar un cap de setmana entre Montmatre, el Sena, Champagne i compartir un paraigua, mentre plou pels Camps d’Elisis, o Saint Germain…, un passeig pels jardins de Luxemburg o una panoràmica des de la Torre Eiffel; el clixé del romanticisme més clàssic es troba a terres franceses. Qualsevol detall és maco i qualsevol excusa és vàlida, sempre i quan tingueu la persona adequada per compartir aquests bons moments.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *