Vacances pures

Al mig d’Europa i al cor dels Alps, en una terra rica envoltada per muntanyes i aigua, hi ha un petit país que pretén passar molts cops desapercebut. La seva gent sembla haver contagiat aquest tarannà al propi país, no volen sortir mai a les noticies, ni per bo, ni per dolent.

Suïssa ja té una composició diferent a la de la resta de països d’Europa i del món. La confederació helvètica es divideix per cantons, concretament vint-i-sis, i en aquest petit país es troben quatre llengües oficials que també ajuden a englobar aquests cantons: alemany, francès, italià i romanx.

La seva història de pau, fa dos-cents anys que no participa en cap conflicte ni ha patit cap guerra, l’ha convertit en el referent mundial de neutralitat. És per això que l’ONU, la Creu Roja o l’Organització del Mundial del Comerç tenen aquí la seva seu, a part de moltíssimes multinacionals des de: Nestlé, Credit Suisse, Swatch, ABB UBS, Zurich Financial Services, Novartis o Roche. I és que estem parlant de la segona economia més competitiva a escala mundial.

A Suïssa s’hi pot arribar per carretera o bé amb avió. Només creuar els Alps i situar-nos al vell mig d’aquestes muntanyes, ens envaeix la sensació de pau i benestar amb tot. Una espècie de bombolla protegeix el país dels Alps, i preserva un paisatge únic que ens porta el record de l’entranyable Heidi, les fantàstiques imatges d’en Kilian Jornet, una etapa del Tour de França, o el pas per un poblet de fusta medieval a l’espera que aparegui l’exèrcit del príncep dalt de cavall, tot sonant la música de Guillem Tell.

Suïssa potser també pot recordar aquells balnearis noucentistes de Thomas Mann, o aquells viatges amb autocar que es feien per Europa. Però lluny d’aquesta visió antiga del “turisme de salut”, Suïssa ha demostrat que fora de tendències o modes, i sense fer massa soroll és un dels països amb un major grau de benestar i serveis socials per la seva gent. Un país on l’educació, la cultura i la música estan a l’abast de tothom, i la convivència amb aquest entorn alpí fa que la seva població estimi la natura i la gaudeixi amb respecte; anar en bicicleta, els llacs i el rem, el senderisme, l’alpinisme, l’esquí i tot el que comporta la vida, per i amb la muntanya, i a la vegada és un país que destaca per ser innovador i modern.

 Sembla que mai es mullen, mai es fan sentir, ni molt menys criden, són discrets, són suïssos.

Suïssa és un destí ideal per fer-hi una escapada a l’hivern i baixar esquiant per algunes de les millors estacions d’Europa; és destí de negocis o per gaudir d’un bon cap de setmana a les ciutats de Zurich o Ginebra. Podem menjar en alguns dels millors restaurants i hotels del continent, però sobretot és un país de família. Lucerna, Berna, Basilea, Interlaken, la Jungfrau,  i qualsevol ruta que es recorri en una sola setmana ja enamora a grans i petits. No necessitem grans atraccions per gaudir d’aquest país. I durant ta temporada d’estiu, si el temps ens acompanya, els nostres ulls podran contemplar un seguit de postals naturals difícils d’oblidar.

La tranquil·litat que aquí es respira no implica que el dia a dia a Suïssa us hagi de ser avorrit, al contrari. Podeu fer un munt d’activitat com muntar a cavall, anar en kayak, bicicleta, fer excursions per a petits i grans… i tot és possible sense gastar masses diners. I és que els allotjaments abasten des de càmpings i albergs, aquesta zona d’Europa el caravàning i la cultura de càmping està molt estesa, fins a allotjaments rurals, cases particulars o hotels d’anomenada  i excel·lent servei.

En resum, Suïssa no és un destí només apte per jubilats amb un ritme de visita moderat o baix, sinó que també per als joves, les famílies actives i els amants de la naturalesa i l’esport tenen a pocs quilòmetres un país que encara que sembli petit no ens podríem acabar tot el que ens ofereix per molt que vulguem veure en una setmana. I és que, el país dels Alps, té metres en horitzontal i també en vertical, un paradís d’alçada. I no oblideu que també és un paradís pels gurmets i llaminers amants dels formatges i la xocolata…

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *