Un cinema a casa

Les plataformes de vídeo streaming, com són Netflix, HBO o Amazon Prime, estan cada vegada més de moda. Gràcies a elles tenim una gran quantitat de contingut sense publicitat i a la carta. Això sí, sempre amb algun tipus de quota. La gran pregunta és, però, quin suport fem servir per veure tots aquests continguts? Si la resposta és l’ordinador, aquí tenim algunes idees per tenir el vostre cinema a casa i poder-li treure el màxim profit.

La pantalla

L’element més important és, sens dubte, on veurem les nostres sèries i pel·lícules preferides. Les dues opcions més escollides solen ser els projectors o les televisions.

Si decidim utilitzar un bon projector, podrem aconseguir una bona qualitat de color i tenir una imatge força gran si ho volem. A més, com que la pantalla es pot plegar quan no s’utilitza, podem aprofitar l’espai quan no estiguem utilitzant el projector. Alguns dels elements a tenir en compte a l’hora de triar un projector són la resolució (relacionada amb el nombre de píxels) i els lúmens (que determinen la potència lumínica del projector). Cal tenir en compte el sistema de projecció. Dos exemples són els sistemes DLP, que ofereixen molt bons contrastos i no degraden els colors, i els projectors làser, més moderns i de més qualitat, però també més costosos.

Una altra opció és tenir un bon televisor. El primer que hem de fer és triar la mida de la pantalla, tenint en compte les mides de l’habitació en la qual estarà, i després la resolució. Últimament hem sentit molt a parlar de les televisions 4K HDR, un sistema que destaca per la seva lluentor i per la profunditat de color. Les plataformes de vídeo streaming, de fet, cada vegada ofereixen més contingut en 4K HDR. Un avantatge addicional dels televisors sobre els projectors és que aquests necessiten que la sala estigui força fosca, mentre que amb la televisió no tindrem aquest problema, perquè les imatges que mostren tenen més lluentor.

El so

De vegades confiem en el so del mateix televisor, però la qualitat d’aquest deixa molt a desitjar. Si volem gaudir d’una bona experiència tenim dues opcions, una barra de so o un home cinema.

Si busquem una immersió completa és millor triar un home cinema, tot i que haurem d’augmentar el pressupost i també l’espai necessari. Hi ha moltes combinacions, però la més popular sol ser la 5.1, o sigui utilitzar 5 altaveus encarregats dels sons mitjans i aguts i 1 subwoofer pels greus. Amb aquests altaveus la sensació del so serà molt més envoltant i semblarà ben bé que estiguem al cinema.

La barra de so és una bona alternativa si volem millorar l’àudio de la televisió. Les barres de so mesuren uns 90 centímetres de longitud, tenen integrats altaveus de diferents mides i solen tenir un subwoofer com a complement per donar més potència als sons greus. Algunes marques, fins i tot, tenen els altaveus dirigits cap a diferents punts, per aconseguir que les ones del so rebotin per tota l’habitació i crear un so envoltant força semblant al del home cinema.

Actualment, l’oferta és molt gran i si sabem escollir bé el que necessitem podrem gaudir d’una experiència de cinema i televisió molt més envoltant i enriquidora.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *