Tailàndia, la porta d’Àsia

Tailàndia ha estat el país de l’extrem orient que més ràpid va arribar al món del turisme. I, amb aquest inherent atractiu patrimonial, ha sabut jugar millor que ningú convertint-se en una obligada escala per a tots aquells amants dels grans viatges.

Aquesta ex-colònia ens ofereix, en tota la seva extensió, unes vacances d’allò més completes. A partir d’una setmana, hom ja pot aconseguir el que se’n diu un viatge rodó. El punt més freqüent d’entrada al país és Bangkok, la capital tailandesa, i gaudeix d’uns dels aeroports més grans i transitats del sud-est asiàtic. Aquest 2015, podem disposar de vols que connecten Barcelona amb Bangkok, ja sigui via d’un punt europeu o de l’orient mitjà, les combinacions en són moltes i diverses, oferint –sempre i quan ho fem amb temps relatiu- tarifes d’allò més interessants. Això, és un gran primer pas per fer més atractiu el destí. D’altra banda si mai viatgeu a d’altres indrets més enllà i el vostre vol fa parada a Bangkok, no deixeu perdre l’oportunitat de conèixer els carrers d’aquesta gran capital.

auxis

Trepitjant Àsia per primer cop podrem palpar algunes sensacions mai abans viscudes. Humitat i un ambient carregat d’olors, sabors, aromes, gent, vida, picaresca, somriures i atenció. Bangkok és una ciutat que no descansa; uns canals plens de vida, sky-line, tuk-tuk, motos amunt i avall, menjar a tot hora, compres i regateig, articles d’allò més variat com la seda i el jade, intercanvis, massatges, i també un gintònic dalt d’una terrassa de luxe… és a dir, una roda en continu moviment.

Pels carrers us podeu trobar de tot, des de guies oficials, a menors d’edat que volen ser taxistes, comerciants amb aspiracions expansionistes, cuiners, barmans, portamaletes, espectacles diversos, budistes… en definitiva tot un país que viu dia a dia al voltant del turisme.

La comoditat, tranquil·litat i àmplia oferta gastronòmica, hotelera i d’oci que troba el turista fa encara les coses més fàcils. Tot i que estem parlant d’una llarga distància, la relació que hi ha entre la qualitat dels serveis i els seus preus és immillorable i no té competència en lloc. Podem gaudir d’hotels de 4 i 5 estrelles que a Europa duplicarien o triplicarien el seu preu, de la mateixa manera pel que fa a guies, restaurants o excursions.

 

Però sobretot el més important és que l’objectiu del viatge es composa per uns elements molt diferents i alhora atractius per l’occidental. En primer lloc, diríem que Bangkok és una gran ciutat cosmopolita on, a banda de l’atractiu comercial, disposa de moltes alternatives d’oci i culturals. Cal destacar el seu patrimoni arquitectònic com és el Palau Reial, els seus temples daurats, l’antiga Ayuttaya, i també els seus costums i geografia com el riu Kwai o el Mercat Flotant.

Si anem de camí cap al nord del país, Luang Prabang, i sobretot Chiang Mai i Chiang Rai són les parades típiques per veure com vivien alguns dels poblats més antics. És molt recomanable la ruta cap al Triangle D’or per fugir de la ciutat, i retrobar-nos amb el passat més folklòric i l’entorn més selvàtic. Així, parlem de les passejades amb elefants a través d’un paisatge verge i frondós, envoltat de petits llogarrets que, sense oblidar el seu passat, viuen un dia a dia abocat al turisme i amb la mirada posada al primer món.

Finalment, i com a cirereta ideal, Tailàndia gaudeix d’algunes de les millors platges de l’índic. La combinació de sorra blanca i aigua turquesa d’aquests paratges tant exòtics, juntament a l’alt nivell dels seus hotels, fa que sigui l’excusa ideal per acabar aquí les nostres vacances. Ja vinguem del propi país o d’altres com Birmània, Cambotja, Vietnam o Japó, la qualitat-preu tampoc li fan ombra. Phuket va ser la pionera i potser, a dia d’avui, Patong és un Salou en plena ebullició, però al voltant encara es conserven racons i ressorts espectaculars, com els de les illes Phi Phi al capdavant, i sinó, segons l’època i  monsons ens queda Krabi o Koh Samui, Koh Yao… hotels i platges de somni on, si vols, et pots sentir com un rei.

A,S,

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *