Ruta de cine

Potser Hollywood ha tingut massa a veure amb un ideal creat, una visió universal del que podem fer dalt d’un Chevrolet un bon matí assolellat amb les ulleres de sol posades i uns quants dòlars a la cartera.

En direcció sud, seguint la carretera 66, ens aturem a dinar a peu de camí, i dormir a qualsevol motel. I si a Las Vegas ens féssim rics? Alto! Amèrica no és això… o potser si.

Sens dubte recórrer els parcs naturals d’Estats Units, les mateixes platges de Califòrnia i les tres grans ciutats de la Costa Oest és un d’aquells viatges que hom té a l’agenda. És cert que podríem fer quatre viatges totalment diferents dins l’imperi yanki, però el llunyà Oest ha crescut per ell sol dins d’aquest imaginari col·lectiu com l’eterna evasió.

Potser a dia d’avui, a no ser que vinguem d’alguna altra ciutat americana, el punt de més bona connexió des del vell continent és Los Angeles. La capital californiana potser no és la més bonica del continent, però sens dubte és el motor econòmic i epicentre de tot el que passa a aquest cantó de la balança. Bon clima, platges infinites a un cop de bici, o patins… , és cert que darrera les grans zones comercials trobem barriades pròpies de qualsevol vídeo d’Impactos TV, però,  també es pot gaudir del passeig de la fama, Santa Mónica o Beverly Hills. Si el que buscàvem era fotogrames de pel·lícula ja podem començar a gravar des de la mateixa arribada. A més sempre podeu viatjar a Disneylandia o als primers estudis Universal, convertits també en parc d’atraccions.

Si llogueu un cotxe i el que us interessa és veure el desert, la primera parada obligada després d’una bona pila de milles per la mítica Road 66, serà la ciutat de Las Vegas. Aquest paradís del joc enmig de la sorra àrida de Nevada no li calen més adjectius, ni publicitat. Quan arriba la nit disposeu-vos a passejar entre llums de neons, hotels de luxe, els millors espectacles musicals, discoteques, oci, diversió i òbviament joc, molt joc. Ara bé, si continuem a partir d’aquí  és quan comença l’aventura de veritat; deixem enrere la civilització i a través dels diferents deserts veurem una altra Amèrica. Verge, salvatge, natural, bestial i agresta… obres pictòriques que emergeixen  dels paisatges del Gran Canyon, Monument Valley, Antillop, Zion, Death Valley o Bryce. Si disposem de dies i ganes de conduir arribareu a aquestes meravelles de la naturalesa  esculpides entre roques i sorra per rius centenaris i dècades de vents erosius.

Si desitgeu creuar l’enorme estat de Utah, cap a Idaho o Wyoming i busquéssim més verdor podríem continuar pels Parcs Naturals com Yellowstone, Moon o Caribou. Molts, després de trepitjar els primers parcs de Utah, tornen cap a l’oceà Pacífic a la recerca de les primeres sequoies dins els boscos de Yosemite. Darrere d’aquestes verdes muntanyes el que ens espera és San Francisco, sens dubte la més europea de totes les ciutats d’Amèrica. Amb un aire post-colonial, totalment diferent, lligada a la terra per l’espectacular Golden Gate San Francisco, és una espècie de ‘bombolla’ que, malgrat anar a contracorrent, s’ha mantingut com a referent d’aquesta costa. Moderna, bohèmia, hippy, tecnològica, decadent, elegant, cultural, i molt nocturna… , potser l’encant que hi troben molts turistes és que després de tants dies de desert i hamburgueses de carretera, a San Francisco es palpa un altre ritme, un pols familiar.

La fotografia des de l’illa d’Alcatraz és de pel·lícula, mai més ben dit. I per acabar la nostra ‘ruta de cine’ deixem Union Square i Palo Alto enrere i tanquem el triangle per la costa, cap a Los Angeles, de camí de tornada. Enfilarem per  San José, Monterrey, Carmel, Santa Maria, Lompoc, Santa Bárbara i de nou Malibú. Potser no són les millors platges del món, però sens dubte ens permeten gaudir d’un clima agradable i unes boniques nits d’estiu, amb festes de graduació vora el mar i uns Beach Boys sonant de fons. Surf, bons souvenirs, descapotables a les benzineres i milers de fotos per l’instagram.. .i  ja arriba la fi de la pel·lícula, però haureu gaudit d’un viatge de cine.

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *