ROCA MATALASSERS ‘Vetllant pel teu descans’

John Steinbeck afirmava que “l’art del descans és una part de l’art de treballar”. La família Roca va començar a treballar en l’ofici dels matalassos fa més de 60 anys. Aleshores l’ofici consistia a visitar les llars per tal de picar la llana dels matalassos, desfer-los i tornar-los a muntar. Poc temps després, el 1961, van decidir obrir la primera botiga al Carrer Felip Pedrell. Més tard, quan ja van començar a ser reconeguts entre el públic, es van instal·lar a l’Avinguda Concòrdia de Sabadell, la botiga que coneixem avui dia. Actualment els tres germans Roca, la Victòria, el Francesc i l’Òscar, són els encarregats de continuar vetllant pel descans dels seus clients.

Com ha evolucionat el sector des que vau obrir la botiga?

Des del primer moment hem apostat per la innovació. Des que vam obrir la primera botiga vam posar a la venda les primeres marques nacionals. Poc temps més tard, vam adonar-nos que hi havia altres opcions internacionals més innovadores i amb una relació qualitat-preu molt bona i, per això, vam incorporar-les a la nostra oferta. Així vam continuar creixent fins que va arribar el següent punt d’inflexió: el matalàs de làtex. Ens vam adonar que podríem oferir-ne de més econòmics i millor qualitat si els confeccionàvem nosaltres mateixos i, per això, vam decidir obrir la fàbrica l’any 1999.

El primer matalàs de fabricació pròpia no pertany, no obstant això, al moment en què es va fundar la fàbrica.

El nostre pare va confeccionar el matalàs ‘Edén’ molts anys abans. Es caracteritzava per ser de molles i per revolucionar el concepte de matalàs que tenia la població en aquell moment. Va ser més tard, el 1999, quan vam decidir apostar per la investigació i el desenvolupament amb l’obertura de la nostra fàbrica.

Quins tipus de matalassos de fabricació pròpia teniu actualment?

Treballem amb làtex, viscoelàstic, molles ensacades i, a més, apostem per tornar als orígens dels matalassos de llana amb petites revolucions. Abans de posar-los a la venda, fem proves que ens garanteixin que es tracta de productes amb molt de confort i que poden satisfer les diverses necessitats de la població.

Quina és l’última novetat que heu incorporat?

Recentment hem decidit fer un petit homenatge al nostre pare fabricant el matalàs ‘Edén’. Es tracta d’un matalàs amb un nucli de molles ensacades que recobrim de llana natural d’alta qualitat. Finalment, el cosim de forma totalment artesana.

Els avantatges fonamentals d’aquest matalàs fan referència al confort, gràcies al fet que s’adapta molt bé a l’esquena. La molla fa que la llana no s’endureixi i que, per tant, el seu manteniment sigui el d’un matalàs normal: és a dir, només cal donar-li la volta periòdicament. D’altra banda, cal destacar que confereix una temperatura ideal: no és fred durant els mesos d’hivern ni calorós durant els mesos estivals, gràcies a l’ús que fem de fibres naturals en tots els materials. El nou matalàs Edén és recomanable per a persones de totes les edats, i més especialment per a persones grans.

Com a professionals del descans, quines altres recomanacions faríeu als vostres clients?

Els matalassos de viscolàtex són un producte estrella. Combinen dos materials, el visco i el làtex, posant cadascun d’ells a una banda del matalàs. Permeten gaudir de diferents graus de fermesa i adaptar-se a les exigències tèrmiques de cada estació de l’any. Així, la banda de làtex del matalàs és la més aconsellable pels mesos de calor.

Quins són els avantatges del làtex?

El làtex és un material molt recomanable per a persones amb problemes musculars i d’esquena. És el complement perfecte pels llits articulats, en aquest cas, molt millors que el viscoelàstic. El làtex es caracteritza per ser un material que s’adapta molt bé al cos.

Quin és el manteniment del matalàs que recomaneu?

A banda de fer servir les fundes protectores i de donar la volta al matalàs periòdicament, a Roca Matalassers recomanem canviar-lo cada 10 anys. Quan arriba el moment de fer el canvi de matalàs, és important que tinguem present la resta d’elements del llit, principalment el somier. Cada tipus de matalàs ha d’anar acompanyat d’una base adequada a les característiques del producte. En cas contrari, podem fer-lo malbé més aviat.

P.P.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *