RESIDÈNCIA GERIÀTRICA VALLÈS 25 anys vetllant pels més grans!

Sòfocles afirmava que “els qui de veritat estimen la vida són els qui s’estan fent grans”. Per això, possiblement, ens agrada tant gaudir dels nostres avis i veure’ls amb aquell somriure que reflecteix la plenitud de la seva vida. Quan es fan grans i la salut ja no els acompanya tant com ens agradaria, necessitem confiar en persones professionals en geriatria que ens garanteixin la millor qualitat de vida per ells.

El Dr. Josep Lluís Navarro i el Sr. Higini Vilellas són dos apassionats pel servei a les persones grans i, per això, el 1992 van decidir obrir el que avui és un grup de residències de referència a Sabadell. El primer centre que va obrir les seves portes va ser el del Carrer del Sol i, donada la demanda, van inaugurar el del Carrer Salvany el 2004. Ambdós són, en l’actualitat, centres col·laboradors de la Generalitat de Catalunya.

 

La vocació dels professionals de la salut

El Dr. Navarro es descriu com un apassionat de la medicina geriàtrica. Per això, tot i que va iniciar la seva trajectòria professional com a metge en Centres d’Atenció Primària (CAP), aviat es va diplomar en geriatria pel Col·legi de Metges de Barcelona i va fer un postgrau en psicogeriatria per la Càtedra de Geriatria de Barcelona. Va ser aleshores, el 1985, quan va començar a treballar en el sector geriàtric a la Residència Assís de Sant Quirze del Vallès. Amb els anys, va decidir donar vida al seu projecte professional amb un servei a la mida de les necessitats de les persones grans i per això es va associar amb el Sr. Vilellas. El Dr. Navarro visita diàriament ambdues residències per garantir el millor seguiment i qualitat de vida dels seus pacients.

Per aconseguir els seus objectius, el Dr. Navarro i el Sr. Vilellas expliquen que “a banda de la formació, nosaltres triem a les persones per la seva vocació de servei envers les persones grans”. Afegeixen, a més, que “ha estat aquest fet el que ens ha permès créixer amb la satisfacció d’haver aportat més qualitat de vida en aquesta etapa tan difícil per a tots”.

 

Apostant per la qualitat

Ser un Centre Col·laborador de la Generalitat de Catalunya suposa complir amb uns requisits molt exigents quant a recursos humans i condicions de les instal·lacions. El Dr. Navarro i el Sr. Vilellas han volgut anar un pas més enllà i, a més, afegir serveis com, per exemple, teràpies innovadores que estan donant resultats espectaculars en l’evolució dels pacients. Amb això el que pretenen és “oferir als avis serveis i activitats que els motivin i que els mantinguin actius”.

Entre els serveis de la residència, el Dr. Navarro destaca el d’infermeria, medicina i fisioteràpia. El fet és que “es tracta de tres serveis professionals que permeten veure com els avis poden arribar a millorar exponencialment la seva qualitat de vida”. Amb un somriure per l’orgull que sent pel seu equip, el Dr. Navarro ens explica que “comptant amb les persones adequades i els millors serveis, hem pogut veure com una persona que anava en cadira de rodes es torna a posar dempeus”.

 

Teràpies innovadores

La vocació i la passió per servir a les persones grans ha fet que el Dr. Navarro i el Sr. Vilellas cerquin teràpies innovadores que els permetin continuar assolint les seves fites. És per això, precisament, que han incorporat recentment la teràpia amb gossos i la musicoteràpia. La primera és molt recomanable per a persones amb demència, ja que els permet evolucionar positivament en les seves interaccions. D’altra banda, la musicoteràpia compta amb una àmplia varietat de beneficis cognitius, físics, socials i emocionals.

Pròximament, a més de continuar implementant millores en les teràpies existents, incorporaran una teràpia sensorial que consisteix en un espai d’estimulació dels sentits mitjançant la llum, el color i la música.

 

La proximitat i l’amor

Quan un equip professional compta, a més, amb un caràcter proper i amor per les persones, es crea l’espai ideal on dipositar la nostra confiança per ingressar als nostres avis. El Dr. Navarro i el Sr. Vilellas aposten per centres petits que mantinguin la proximitat entre els professionals, els pacients i les famílies. Tant és així, que de fet, compten amb un protocol d’acollida que ajudi a tots els implicats a fer el pas d’una manera molt més senzilla. A més, sempre han mantingut un horari de visites molt ampli que permet als familiars gaudir de la companyia dels avis en qualsevol moment. Perquè, com sempre, el principal pilar per créixer és l’amor.

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *