Rendiment escolar

Les eines tecnològiques també permeten millorar el rendiment escolar

La fi de curs ve carregada de notícies de l’escola: les notes posen en evidència quina ha estat l’evolució dels nostres fills durant el curs. Independentment de les qualificacions obtingudes, arriba el moment de reflexionar sobre com ajudar-los a millorar el pròxim any per poder superar amb èxit les noves dificultats de les matèries.

Es considera que un nen/a té un baix rendiment escolar quan no assoleix el nivell acadèmic esperat, tenint en compte el seu curs i la seva edat. És fonamental treballar aquest aspecte a l’escola i a casa per evitar el fracàs escolar. En aquest sentit, existeixen diverses causes que ens ajuden a entendre un baix rendiment acadèmic. En primer lloc, destaquen els problemes de lectoescriptura, que afecten el conjunt de les matèries. També ens podem trobar amb dificultats relacionades amb la dislèxia, el TDA, la hiperactivitat o els casos d’autisme. Finalment, per parlar en termes genèrics, estan les causes relacionades amb l’entorn de l’infant i els seus hàbits. En qualsevol cas, necessitem fer un diagnòstic acurat ràpidament per poder-los tractar.

Les eines tecnològiques pel rendiment escolar

Existeixen diverses aplicacions disponibles per a smartphones i tablets que ens poden servir com a suport en el cas que el nostre fill tingui un baix rendiment escolar. Aquests són alguns exemples que us poden ajudar.

ChatterPix Kids està dirigida a nens que estan a l’Educació Infantil o Primària, i treballa, fonamentalment, el vocabulari, l’expressió oral i les competències digitals. Per tal de crear un joc atractiu, ChatterPick Kids treballa mitjançant imatges que es poden fer, tant amb la càmera del dispositiu com escollir-les des de la nostra galeria. A partir d’aquí, es poden afegir adhesius, filtres, textos i veu per tal d’aconseguir crear una història.

Educreations és una pissarra interactiva que permet combinar text, imatge i veu. La seva funció principal és la creació de videotutorials amb els continguts de les diferents matèries. D’aquesta manera, augmenten la seva motivació, aprenen fent servir eines tecnològiques com si es tractés d’un joc i, a més, poden accedir als continguts des de qualsevol suport amb accés a Internet.

Per a les interaccions entre alumnes i professors, es pot fer servir Edmodo. Amb aquesta eina, disponible per Android, iOS i Windows, es pot crear un ambient de col·laboració entre els companys de l’aula, es pot fer un seguiment del progrés i el rendiment de cadascun dels alumnes i es poden realitzar deures i treballs. Per fomentar l’aprenentatge en el grup classe, també existeixen altres aplicacions com Glogster i Kahoot!

Finalment destaca TouchCast Studio. En aquest cas l’aplicació només està disponible per dispositius amb el sistema operatiu iOS, d’Apple. Es caracteritza per la interactivitat en el format vídeo que permet, fins i tot, afegir mapes procedents de Google Maps i comentaris de les xarxes socials.

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *