Quan el soroll és necessari

Els cotxes elèctrics han de fer soroll per normativa. Així ho va decidir la Unió Europea i, per aquest motiu, el passat 1 de juliol va entrar en vigor una normativa que obligava que els nous vehicles elèctrics i híbrids fessin soroll. Els cotxes anteriors a la normativa que vulguin ser homologats, tindran fins al 1 de juliol del 2021 per incorporar el dispositiu que compleixi amb els requisits de la nova legislació.

Els motors dels cotxes elèctrics no fan el mateix soroll que els d’un cotxe de gasolina o dièsel. De fet, pràcticament no fan soroll. Aquesta particularitat, que pot semblar beneficiosa, en realitat ha causat problemes en els últims anys, i és que els vianants s’han acostumat a circular pel carrer tenint en compte el soroll dels motors dels cotxes. Per exemple, hi ha persones que travessen el carrer sense mirar, refiant-se de l’oïda. Això és especialment perillós pel que fa als discapacitats visuals, que es guien pels sons per travessar un carrer sense alerta sonora per a discapacitats. En definitiva, una característica que podria provocar atropellaments. Tot això ha fet que en els darrers mesos es qüestionés la seguretat dels cotxes elèctrics.

Així doncs, tots els cotxes que surtin al mercat pròximament, tant híbrids com elèctrics, hauran de tenir un sistema que faci un so concret quan vagin a menys de 20 km/h o fent marxa enrere per alertar als vianants quan aquest s’acosti, entenent que si van més ràpids  ja fan prou soroll per si sols. Aquest sistema se l’ha batejat amb el nom de sistema AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System), capaç de fer un soroll artificial i constant que superi els 56 decibels.

Les diferents marques fa temps que anuncien el so que produeixen els seus models elèctrics i híbrids, i els podem trobar a la xarxa, com és el cas de l’Honda CR-V Hybrid o el I-PACE de Jaguar. Algunes marques han aprofitat, a més, per crear un so prou distintiu i únic que serveixi per a diferenciar una marca d’una altra. Això no és nou, i els dissenyadors de sons ja havien tingut un paper important en el passat quan van crear el so característic de les Harley Davidson o l’acceleració dels Porsche.

Així doncs, es poden crear sons diferenciadors d’una marca o una altra, i que ens indiquin si el cotxe està aturat o accelerant. En aquest sentit, BMW va anunciar a principis d’any que havia contractat al mateix Hans Zimmer (compositor de cinema responsable de les bandes sonores de pel·lícules com el Rei Lleó, Gladiator, Millor Impossible, Inception o Interestellar) per a crear el so dels seus nous vehicles elèctrics, entre ells el futurista BMW Vision M Next.

Amb la implementació dels cotxes elèctrics, encara lenta però que, a poc a poc, va guanyant adeptes, el paisatge sonor de la ciutat aniran adquirint noves formes, i aquells que somiaven amb una ciutat silenciosa segurament es trobaran amb sorolls artificials amb els quals no comptaven.

C.G.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *