Prohibir l’excés de sucre als aliments infantils?

Els petits de casa necessiten descansar i una alimentació correcta. És per això que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fet un estudi anomenat: Menjar comercialitzat per a nadons i nens. L’objectiu de l’estudi ha estat tenir més informació sobre unes 7.000 referències de productes d’alimentació per a nadons que han aparegut en anuncis comercials.

Les conclusions alerten sobre un contingut massa elevat de sucre en molts dels aliments que hi ha al mercat i que es prescriuen per a menors de tres anys. Zsuzsanna Jakab, directora de l’Oficina Regional per a Europa de l’OMS, explica que “una nutrició adequada durant la infantesa és la base per garantir un bon creixement i desenvolupament dels nens” i ha afegit que influeix decisivament “en la millora de la salut al llarg de la seva vida”.

Conseqüències de l’excés de sucre. Consumir massa sucre entre els 0 i els 3 anys pot afectar negativament al desenvolupament de les dents de llet. A més, segons l’OMS, introduir aliments amb excés de sucre tan aviat a la dieta dels nostres fills pot fomentar la preferència dels dolços per davant d’altres aliments. Aquest fet podria ser una de les causes del desenvolupament de malalties relacionades amb l’obesitat en l’etapa adulta.

Recomanació de l’OMS. L’estudi de l’OMS posa de manifest que el 33% dels productes per a nadons de fins a 6 mesos contenen sucre, suc de fruites concentrat i altres agents edulcorats. Després d’haver analitzat les dades i valorar les conseqüències negatives en el desenvolupament dels petits, l’OMS ha proposat prohibir els sucres en els productes d’alimentació per als infants de fins a 3 anys.

Seguint les conclusions d’un altre estudi en referència a la publicitat que es fa de l’alimentació infantil, l’OMS recomana promocionar la llet materna durant els 6 primers mesos de vida en detriment d’altres tipus d’aliments. Finalment, també es recomana prohibir els sucres afegits i eliminar la publicitat sobre sucs de fruites, llaminadures i snacks dolços per a nadons i nens.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *