Mantenir el greix a ratlla

Et sobren uns quants centímetres al voltant de l’abdomen? L’acumulació excessiva de greix en aquesta zona augmenta el risc de patir malalties coronàries.

Segons estudis realitzats envers aquest tema s’ha determinat que una baixa quantitat de greix abdominal, juntament amb un consum moderat d’alcohol, no fumar,  i el fet de mantenir una certa activitat física redueix les possibilitats de patir problemes cardíacs en un 86% dels homes.

En examinar els temps obtinguts entre gairebé  92.000 corredors, el 42% d’ells són dones, i comparar el ritme mantingut  entre la meitat de carrera i el final d’aquesta, el dels homes havia baixat un 16% respecte al  12% de les competidores femenines.

Una explicació plausible per justificar aquesta diferència és que els homes consumeixen més quantitat de carbohidrats quan practiquen exercici intens, mentre que les dones utilitzen el greix com a combustible. Com l’organisme tendeix a acumular més quantitat de greix que de carbohidrats, la font d’energia s’acaba abans en el cas dels  homes. També pot influir alguna raó de tipus psicològic, ja que s’ha observat que entre els corredors masculins hi ha la tendència  de començar a córrer molt més ràpid, de forma més competitiva, i de vegades sobreestimen les seves capacitats.

Però, si completar 42 km us pot semblar inassolible, hi ha circuits de 10 o de 5 km amb els que també podeu gaudir igualment dels beneficis de l’entrenament aeròbic en el cervell. S’ha demostrat que entrenar estimula l’aparició de nous vasos sanguinis i cèl·lules. Si finalment hem optat per caminar a un ritme dinàmic durant una hora, dos o tres cops per setmana, i activem la sudoració, aquest serà  un indicatiu que marxem a la velocitat adequada.

Molts estudis suggereixen que les parts que controlen el pensament i la memòria tenen un volum més gran en les persones que practiquen un exercici moderat.

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *