L’habitació del NADÓ

L’arribada d’un nadó és un dels fets que més canvia la vida d’una família. Aquest canvi tan important es reflecteix en tots els àmbits, entre aquests està el mobiliari i la decoració de la seva habitació.

Quan la família està esperant un nouvingut , sigui el primer fill o un altre més, la casa canvia. Quina serà l’habitació és el primer a decidir. Abans podia ser un estudi, una habitació per convidats o una estança sense un ús concret, però ara esdevindrà un dels espais més importants de la casa que haurem d’organitzar i decorar.

Com ha de ser l’habitació d’un nadó.

Quan neix un fill, aquest depèn totalment dels seus pares o cuidadors. Les seves activitats seran gairebé menjar i dormir, encara que de mica en mica anirà incorporant noves activitats a la seva rutina diària. Necessita espais que l’ajudin en la seva evolució i que afavoreixin el seu descans a l’hora de dormir i també que l’estimulin quan està despert i actiu. Un espai pensat també per ajudar als pares en les tasques diàries del nadó.

On posarem el bressol

Segurament, aquest és el primer dubte que tindrem. S’ha de posar a l’habitació dels pares o potser a la seva pròpia? Per aquesta qüestió hi ha moltes opinions i no hi ha una millor que l’altre, sinó que depèn de cadascú, però, posar al nadó amb els pares els primers mesos de vida ens dóna un plus de seguretat. Les primeres nits són les més complicades, ja que es despertarà sovint per menjar i el fet de tenir-lo a prop també és més còmode que no pas canviar d’estança.

mueble2

Passats tres o quatre mesos podem traslladar el bressol a la seva habitació. Hem de pensar en posar el nadó en un lloc segur lluny de cortines i tiradors. Tampoc massa a prop de prestatgeries, quadres o qualsevol element de paret que li pugui caure a sobre. Respecte al mobiliari, la millor idea és escollir mobles transformables que evolucionin amb ell, com és un bressol que més endavant es converteixi en llitet, i que pugui fer servir fins als 4 o 5 anys.

El canviador és una peça bàsica

Si pensem amb la quantitat de bolquers que haurem d’utilitzar fins que el petit pugui anar tot sol al lavabo, ens adonarem que el canviador és un element imprescindible. Encara que tinguem poc espai, el canviador no pot faltar en l’habitació del nadó. És interessant escollir un model còmode  funcional i que tingui espai per guardar totes les coses que puguis necessitar; tovalloletes, bolquers i cremes. També hi ha models amb calaixos per guardar la seva roba.

Tèxtils que decoren

Un dels elements bàsics per decorar l’habitació són els tèxtils. Els nous dissenys, els colors i els estampats aporten llum i calidesa a l’ambient. Segons aquests elements poden aconseguir un aire més modern, clàssic o vintage. Pel que fa a la roba de llit com l’edredó és millor posar-lo a partir de l’any, però podem pensar amb les cortines, els protectors del llit, entapissats de cadires o butaques, o també una catifa que sigui suau i tova al tacte on ell pugui jugar, etc.

Una Il·luminació adequada

A més de la llum general de l’habitació, és important posar un llum en un punt que il·lumini de forma suau i discreta, que ens ajudi a tenir cura del nostre fill quan es desperti a les nits sense que es desvetlli. Podem instal·lar un aplic de paret amb un tipus de llum difusa.

Tenint en compte tots aquests aspectes aconseguirem  que l’habitació del nadó sigui un espai segur, bonic i pràctic alhora. Decora-la i gaudeix de l’experiència.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *