L’Àfrica austral

Segles enrere el millor lloc per tenir aquests auguris era el Cap de Bona Esperança. Només les naus més fermes i afortunades l’arribaven a creuar, però un cop passat l’extrem més austral del continent africà ja només quedaven jornades de felicitat i arribada a bon port. Què hi trobem a Sud-àfrica?

 

L’ex-colònia britànica sud-africana ha esdevingut molt més que el país líder del continent, i sobretot després d’haver allotjat per primera vegada a l’Àfrica un esdeveniment com el Mundial de futbol al 2010, encara s’ha desmarcat més com la punta de llança del continent oblidat. Tot i que molts saben que durant  anys no ha estat precisament un país que pogués presumir massa. La llosa de l’Apartheid l’han arrossegat  durant dècades, i encara avui la pàtria de Mandela guarda aquest passat classista existent entre l’oligarquia blanca i rica i la classe treballadora aborigen i negra.  Però, tant Sud-àfrica com la major part del continent, des que es va veure pervertit per tots els vicis d’Occident, deixa un regust contradictori al turista;  d’un costat l’home blanc hi va portar tot un seguit d’ordre i desenvolupament amb tecnologies i salut, i d’altra banda aquella societat autòctona no va estar respectada ni educada degudament per rebre i assumir tot el nou món de contradiccions. Les colonitzacions, a part de les morts que va causar i l’enriquiment desproporcionat que ha suposat per només uns quants, poques coses positives ha portat a aquests nous països.

 

Dècades després però, parlem de Sud-àfrica com la més rica de les societats del continent on, malgrat  les grans urbs com Johannesburg, capital financera del país, també trobem arrels d’aquest passat colonial amb l’antiga Pretòria i sobretot l’exuberant Ciutat del Cap, una ciutat cosmopolita que viu de cara al mar i protegida per la fantàstica “taula”, aquest cim característic des d’on podem divisar les grans comunitats de pingüins, balenes, taurons i tot un immens país que esguarda darrere de la ciutat més pintoresca de Sud-àfrica.  Els holandesos i britànics a part de deixar algunes mines força escurades, també han deixat una rica cultura vinícola, sent l’actual líder productor de la zona amb un excel·lent qualitat.

 

Ara bé, l’autèntica riquesa de Sud-àfrica resideix amb la quantitat de meravelles naturals que té a l’abast, de fet aquesta combinació de modernitat, accessibilitat, comoditat i virginitat és el que hom ressalta, ja sigui a qualsevol de les reserves naturals o privades del mateix país fins a les meravelloses Cataractes Victòria que trobem a poques hores, just a la frontera entre Zàmbia i Zimbabwe… un autèntic regal per la vista que només pot fer-nos que deixar impressionats davant d’aquells saltants d’aigua d’enorme bellesa. Unes postals inesborrables que quan cau el sol i decideixes enlairar-te en globus o avioneta per sobre de les piscines naturals que marca el mateix riu no podràs tancar la boca.

 

Des de Sud-àfrica molts s’animen a tornar a canviar de país, perquè la veïna Botswana pot presumir d’una de les reserves nacionals més fructíferes i exuberants de la part sud del continent. No és tant gran com la reserva del Kalahari o de Gemsbok , però el Parc de Chobe és sens dubte on trobem una de les concentracions més elevades d’animals salvatges del món; una autèntica meravella natural que s’ha convertit en llar de lleons, guepards, lleopards, elefants i  també dels rinoceronts blancs, búfals, girafes i antílops, zebres, hienes i suricates.

 

Els esperits més aventurers, els paladars selectes o els addictes als safaris, que mai en tenen prou, encara poden allargar l’estada de Botswana  fins a l’extraordinari Delta del Okavango, el delta interior més gran del món, on a més de tota la fauna anomenada s’hi poden veure hipopòtams, cocodrils i més de 400 espècies d’ocells…, sense oblidar  les travesses a peu, un passeig amb canoa o pel riu, i un paisatge totalment diferent que no podreu oblidar.

Mirar el futur amb la millor perspectiva possible, els desitjos més feliços i el demà més esperançador és el que qualsevol parella de recent casats espera. Realment, aquest és un paradís pels qui busquen una experiència diferent. L’Àfrica només farà que allargar la vostra història d’amor amb el continent més animal

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *