LA REVOLUCIÓ DELS COTXES

Les innovacions tecnològiques han capgirat la nostra vida, sobretot des que va aparèixer Internet. Tant és així que, fins i tot, han canviat la nostra manera de viure i, com no podia ser de cap altra manera, també la de conduir. Hi ha algunes novetats que s’han presentat aquest 2017 sobre el sector de l’automòbil que ens permeten quedar-nos meravellats i, també, alguns reptes que les grans empreses han d’assolir pròximament.

Aparcament des del mòbil.

Especialment pensades per a espais reduïts i persones amb mobilitat reduïda, les aplicacions per aparcar amb el mòbil permeten fer-ho des de l’exterior del vehicle fent servir l’smartphone en detriment del volant i els pedals. Ja està disponible per a diversos models.

Frenada d’emergència.

En cas que el vehicle detecti possibilitat d’accident, s’avisa al conductor amb una llum o un so. Si de tota manera, el conductor no reacciona i el risc de col·lisió és imminent, el vehicle frena sol. Ja hi ha versions disponibles que, fins i tot, distingeixen si el risc d’accident està relacionat amb una persona o un animal.

Llums intel·ligents.

En funció del lloc per on estiguem circulant, podem necessitar més llum i, fins i tot, activar les llargues. Això provoca alguns cops enlluernar a la resta de conductors que circulen en sentit contrari. El sistema de llums intel·ligents permet detectar si ve un vehicle de front o si hi ha risc de destorbar la visibilitat d’altres conductors i, també, es mouen en funció de la direcció per il·luminar millor el camí.

Càmeres.

Hi ha vehicles a Rússia i altres països veïns que disposen d’una càmera al retrovisor interior que ens permet enregistrar imatges. Pot tenir un ús lúdic, per gaudir en ocasions dels millors camins que fem, però també són útils per a qüestions legals. Per exemple, en cas d’accidents de trànsit on la culpabilitat no quedi clara o en el cas que els afectats no puguin declarar.

Els vehicles autònoms i el seu repte: els ciclistes

Cada vegada són més les grans marques de vehicles que aposten per cotxes de conducció autònoma. A la vegada, han de tenir en compte que conviuen a la carretera amb altres vehicles i mitjans de transport i, sobretot, amb bicicletes. La inversió en tecnologia per aquests vehicles passa pel processament de dades del que veuen les càmeres i, també, un radar làser. A més, compten amb dades emmagatzemades sobre els carrers i disposen de sensors de proximitat. Així, esdevé senzill, fins i tot, predir el comportament dels vianants en funció del lloc on ens trobem.

El gran repte en l’actualitat dels vehicles autònoms és controlar millor als ciclistes i evitar la invasió del carril bici quan fan girs a la dreta. Les dificultats d’aquests vehicles han estat visibles en les proves que ha fet Uber del seu cotxe autònom als Estats Units.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *