LA PRIMERA NIT DEL MEU GOS A CASA

Saps, perquè plora el teu cadell la primera nit d’estar a casa?

La majoria de cadells són adoptats durant els dos mesos de vida, i després d’haver passat tants dies amb els seus germans i la mare es troben a la nova casa sols i desorientats. Quan arriba la nit es queden moltes hores sols i és quan comencen a plorar. A nosaltres ens passaria el mateix. Aquest comportament és molt comú i requereix de paciència i afecte per la nostra banda.

Què hem de fer?

Començarem posant el seu llit en un espai  que quedi protegit. Assegura’t que sigui un lloc tranquil on pugui descansar. Pot ser en una habitació, en el saló, la cuina o la teva habitació. En l’últim cas seria només els primers dies, perquè el cadell es quedi més tranquil amb la teva companyia.

Quan el cadell s’hagi adaptat a totes les novetats:, entre el canvi de casa, de família i de rutina es podrà traslladant de mica en mica fins el lloc definitiu on havies pensat que dormís. Si el vols educar  per a què tingui el seu propi lloc, no deixis que s’instal·li a la teva habitació. Un gos ben educat et proporcionarà més felicitat i estabilitat.

Un cop en el seu raconet, si pots aconseguir algun drap o manteta que hagi estat en contacte amb la seva mare o germans seria un punt a favor; una olor coneguda en un ambient totalment nou pot ajudar a disminuir el seu estrès.

Alguns cadells es queden més tranquils si els  posem al costat una ampolla de  plàstic amb aigua calenta i embolcallada amb un drap que li doni una mica de calor fins que s’adormi. Una altra idea és deixar el transportin a prop per si desitja posar-s’hi per sentir-se més segur. Més endavant li poden deixar algunes joguines o peluixos per a què s’hi entretingui si es desperta a mitja nit.

Procura que sopi bé per anar a dormir amb la panxeta plena i que hagi fet abans les seves feines. Igualment, al matí quan et llevis probablement trobaràs que haurà fet les seves necessitats, per tant posa-li uns diaris damunt d’un cartró a prop seu, i llestos!

Abans de deixar-lo al seu llit, evita excitar-lo amb jocs. Reserva aquests moments durant el dia, i a la nit cuida que se’n vagi a dormir relaxat, segur que dormirà millor. Si tens dubtes consulta al teu veterinari.

Tot i fer aquests preparatius abans d’anar a dormir potser que comencin els problemes: estàs al llit i el gosset comença a plorar. Ell ho fa per cridar la teva atenció, per tant has de ser fort/a i no fer-li cas. No et preocupis, aviat es cansarà i aconseguiràs descansar. Potser seran tres o quatre nits, però finalment s`acostumarà i ja podràs descansar. Tot i així, pots donar una ullada per si vol fer les seves necessitats.

Veuràs que al cap d’una setmana el teu cadellet s’acostumarà al seu llit i a la seva nova llar. Només és qüestió de paciència i afecte.

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *