LA MILLOR OPCIÓ PER UNA CERIMÒNIA

És l’època de comunions i casaments. T’apropem algunes de les propostes més interessants de l’última passarel·la amb el segell de les firmes més reconegudes

Devota & Lomba

El dissenyador vasc Modesto Lomba, creador de Devota & Lomba, pren com a punt de partida per a la seva col·lecció de primavera-estiu 2019 la flor de dent de lleó. Amb aquest referent botànic, recrea una col·lecció en què els volums florals són una constant. Ho podem veure en les espatlles on els grans pètals es transformen en volants amb una ullada als vuitanta. Tampoc falten aquestes formes florals a altres parts del cos com són els baixos, per a potenciar una silueta en forma trapezi, pròpia dels seixanta, així com en altres parts del cos com a element decoratiu. És constant la superposició de robes i el gust pels conjunts de diverses peces que trenquen amb la imatge lineal. La seva col·lecció es dulcifica amb una seductora i àmplia gamma de colors pastels. Pel que fa als teixits, hi ha una aposta per una contraposició d’acabats amb la lleugeresa de la gasa, davant la rigidesa del mikado o el tafetà. El calçat escollit fuig del taló alt i presenta uns models molt baixos en mules de colors.

Hannibal Laguna 

Les flors dels cirerers són la font d’inspiració que emmarquen les propostes de la nova col·lecció del dissenyador. Els colors i les textures dels pètals de les flors són el punt de partida de dissenys amb mànigues amples i vaporoses o de les lleugeres faldilles de la col·lecció. Les tonalitats de rosa, lila, groc o verd són els colors més utilitzats per als vestits. L’aire romàntic el posen els estampats que reprodueixen les branques dels arbres florits. Els teixits de la col·lecció estan pensats per caure de forma fluida sobre el cos femení i destacar-lo, quelcom que caracteritza l’estil del dissenyador. Les propostes més elegants són els vestits amb efecte tatuatge, és a dir, cossos de tul sobre els que es recreen dibuixos amb pedreria de colors com si s’haguessin realitzat sobre la pell.

Menchén Tomás

Les seves creacions dirigeixen la seva mirada cap a Cuba; concretament, en la figura de tres dones icòniques abans de la revolució que va viure el país als anys 50. Una picada d’ull als patrons parisencs que seduïen a la societat de l’època, tenen una especial cabuda en la seva desfilada on, entre d’altres, també es fa un record a Christian Dior.

En aquesta col·lecció destaquen els vestits, minis o amb faldilles llargues asimètriques i rematades amb cua. Cossos que se cenyeixen per a impulsar la feminitat, pronunciats escots i asimetries amb volums a manera de grans llaçades. El colorit és part important del seu univers creatiu. En aquesta ocasió, aposta per tonalitats molt vives que, fins i tot, contrasten entre si.

Pedro Del Hierro

Ha estat una de les desfilades que més expectació ha generat. El segell de Pedro del Hierro tornava a la passarel·la després de 15 anys d’absència; ara, l’hem pogut tornar a veure desfilar en el calendari de presentacions d’Ifema. La nova col·lecció de Pedro del Hierro segueix les directrius creatives que han rellançat la firma dels dissenyadors Nacho Aguayo, per a les propostes femenines, i d’Alex Miralles, per a les masculines. Per a la primavera 2019, no perden de vista el llegat del fundador de la firma, però l’acompanyen d’una visió que fusiona talls dels setanta amb una anàlisi del barroc espanyol. Respecte als teixits, cal destacar el tul, amb el que s’hi dóna volum a les robes que queden perfectes per dur de nit i que, sens dubte, serà un altre dels seus èxits que veurem sobre la catifa vermella amb Pedro del Hierro

Teresa Helbig. 

El jardí com a inspiració, però també com a metàfora de la costura han estat les idees amb les quals ha partit la nova col·lecció Primavera-estiu 2019 de la dissenyadora catalana Teresa Helbig. 

Els tons terra, caqui, verd, blanc i groc tenyeixen els teixits i acabats més sorprenents que hàgim vist mai en aquesta firma. Tul amb glitter, ràfia, cordó encerat o puntes de diferents colors son alguns dels detalls més cridaners d’aquesta proposta que, com sempre, posa especial èmfasi en l’acabat artesà. Com ja fa anys que ve fent Serena Whitehaven, és l’autora que  firma les sabates, algunes d’elles fetes a mà amb el mateix disseny d’estampat, que incorporen certes peces de la col·lecció.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *