La Cuina de l’Euterpe

Els racons més emblemàtics i carismàtics de la ciutat sempre es reinventen. És impossible parlar del centre de Sabadell durant el segle passat sense recordar el famós Euterpe que va obrir les seves portes el 1892.

No van passar gaires anys fins que la família Flaqué el va adquirir i, finalment, va tancar les seves portes el 1992. Però no era un “adéu per sempre”: l’última generació dels Flaqué estava preparant un nou projecte a l’alçada de l’Euterpe.

En Joan Manel Flaqué ha dedicat tota la seva vida a aprendre l’art culinari envoltat de la seva família i, més tard, a restaurants i acadèmies de renom a la província de Barcelona. L’atzar va voler que la trajectòria d’en Joan Manel es creués amb la professionalitat i la innovació d’en Xavier Ribot. Així, van posar en marxa La Cuina de l’Euterpe, que va ser fruit d’una filosofia i una passió comunes.

Més enllà dels sentits

Per poder gaudir al màxim de les exquisideses de la cuina cal una combinació perfecta de tots els elements que participen en el procés. En Joan Manel i en Xavier afirmen que “el més important sempre és la tasca de l’equip” però que s’ha d’acompanyar d’una “matèria primera de màxima qualitat”, de dedicació i de capacitat d’innovar. Els ingredients secrets de tot plegat són la vocació, el tracte personal, la humilitat i la innovació.

Varietat selectiva

La Cuina de l’Euterpe ens ofereix una carta amb una àmplia varietat de propostes que van des de les receptes més tradicionals i aparentment senzilles, fins a les innovacions més sofisticades. En Joan Manel i en Xavier tracten de posar al nostre abast la cuina tradicional i de mercat acompanyada de la passió pels secrets culinaris de tota la vida.

Especialitats d’ara i de sempre

Les receptes de la família Flaqué a l’Euterpe es conserven al restaurant del carrer del Sol. Un dels exemples més representatius són els canelons: el sabor de tota la vida avui preparat especialment per a nosaltres. A més, en Xavier també proposa receptes tan sorprenents com ara el bacallà a la mouselina d’alls, el rap a la marinera i Costa Brava o el filet al foie.

En funció de la temporada de l’any preparen plats especials. Amb l’arribada de la tardor podrem gaudir dels bolets, les receptes amb les figues com a protagonistes o plats de caça.

La Cuina de l’Euterpe és un laboratori d’innovació: sovint trobem novetats i, en algunes ocasions, s’inspiren en les característiques cuines internacionals, com ara la del Japó.

Sempre és un bon moment per gaudir

Acostar una dieta variada i equilibrada als menús diaris és una prioritat per en Joan Manel i en Xavier. És per això que disposen d’un menú diari de 15,50€ que inclou la beguda, les postres i el cafè. Entre els primers sempre hi haurà a escollir una crema o sopa, amanida i dos més que canvien diàriament. Pels segons, ofereixen triar entre guisat, brasa o peix fresc.

Pels apassionats de tastar noves propostes és ideal el menú degustació. En Joan Manel i en Xavier canvien els plats d’aquest menú constantment per tal que els seus clients puguin assaborir les diverses propostes de la carta. El preu en aquest cas és de 25€ i incorpora 5 mitges racions, les postres i la beguda.

Finalment, els qui desitgen gaudir de les receptes de La Cuina de l’Euterpe a la taula de casa, poden demanar el servei de càtering i de cuina a domicili.

El secret, per aquests cuiners, es troba en la combinació exquisida i acurada dels millors ingredients: passió, vocació, experiència i qualitat.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *