ELS TRANQUILS, Tapes amb personalitat

Seure a taula ha de ser un plaer: per la qualitat dels plats i per les persones que ens envolten. En Jordi Roca és la segona generació que dirigeix Els Tranquils, l’emblemàtic restaurant de tapes de Sabadell. A més, és el President del Gremi Comarcal d’Hosteleria i Turisme.

Ja fa 50 anys que van obrir les portes de Els Tranquils i, des d’aleshores, l’equip humà ha evolucionat amb el restaurant, amb les persones i amb les tendències del sector. Tot plegat els ha permès posicionar les seves tapes com un plat encantador.

Com heu evolucionat durant aquests 50 anys de trajectòria, Jordi?

Els meus pares van obrir Els Tranquils amb les receptes de la família. Des d’aleshores, es van preocupar per transmetre’m la filosofia de la seva cuina i del tracte amb el client.  Els últims 25 anys he estat al capdavant de Els Tranquils i, com vaig aprendre, he tractat de convertir els moments dels clients en experiències on ells gaudeixen i jo aprenc dels seus gustos. Amb el temps, he aconseguit crear una gran família que continua vivint avui l’essència dels tranquils.

Quines són les tapes més emblemàtiques de Els Tranquils?

A la nostra carta sempre podreu trobar els tradicionals ‘callos’, el pop gallec, el pastís de bacallà, els calamars a la romana i els musclos farcits. Són les receptes dels meus pares que van agradar i continuen agradant tant als nostres clients.

D’altra banda, la passió com a cuiner em porta a innovar. Constantment incorporo novetats a la carta que s’han convertit en tapes emblemàtiques amb un aire modern. Alguns exemples són la tonyina escabetxada al vinagre de Mòdena amb melmelada de tomàquet o les carxofes farcies.

I quines són les últimes innovacions de la carta del teu restaurant, Jordi?

Les croquetes de carxofa i botifarra negra ja van eclipsar a molts dels nostres clients. I, a més, els vam sorprendre amb el timbal de l’Empordà. Pròximament incorporaré els calamars farcits de moniato i el pastís de salmó cruixent.

Com t’inspires per crear aquestes propostes amb combinacions de sabors tan espectaculars?

Un cuiner apassionat com jo no deixa mai d’aprendre. Llegir a diverses fonts és important, però també ho és acostar-se a les novetats d’altres professionals. Amb tot això només cal imaginació i una bona matèria primera. A partir d’aquí, és qüestió de fer proves fins a trobar la recepta perfecta.

Parlant de la matèria primera: com treballeu en aquest aspecte a Els Tranquils?

És fonamental treballar amb productes de màxima qualitat per oferir tapes incomparables. És per això que fem servir els nostres coneixements a l’hora de fer la nostra compra. A més, tenim una relació de confiança amb els proveïdors: hem treballat sempre amb persones que tenen una filosofia com la nostra pel que fa al compromís.

Treballeu amb menús?

Si els nostres clients volen programar una trobada amb amics o companys, poden comptar amb el meu suport per preparar un menú a la mida dels seus gustos i de les seves butxaques. Només cal que parlem amb uns dies d’antelació per trobar la combinació perfecta.

Quins valors us caracteritzen i us han permès posicionar-vos a la ciutat?

La meva aposta és l’honestedat, la transparència, la humilitat, la constància, ser autèntic i proper amb els clients. El temps ens ha permès demostrar la nostra essència.

 

Els Tranquils: sabors elevats a la màxima expressió.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *