El sector de llibre augmenta les seves vendes

Anagrama cerca autors en català

“L’educació no només enriqueix la cultura. És la primera condició per a la llibertat, la democràcia i el desenvolupament sostenible”, sentenciava en Kofi Annan, Secretari General de les Nacions Unides entre el 1997 i el 2006.
En un context polític i social on les protagonistes han estat les reduccions de la inversió en sectors fonamentals, com el de l’educació, i la polèmica sobre el català a l’escola, l’aposta per la cultura sembla clara per part de la població. De fet, les vendes de llibres han començat a augmentar i, aprofitant aquest moment, Anagrama ha convocat un premi per trobar autors en català.

libro1El passat Sant Jordi ja va tancar la jornada amb una sensació molt positiva quant a vendes. Antoni Daura, president dels llibreters, afirmava que havia estat la millor diada “dels últims anys”. De fet, les vendes dels llibres van créixer un 6% respecte a l’any anterior. A més, cal destacar que el llibre en català va suposar més de la meitat, concretament un 53,9%. La resta de l’any, un 20% dels llibres venuts estan escrits en llengua catalana, i és una xifra que tendeix a créixer, tot i que de manera molt lenta encara. Fora de Catalunya, aquestes dades tan positives de vendes s’han tornat a repetir durant la Fira del Llibre de Madrid, el passat mes de juny, que també va finalitzar amb un augment de les vendes molt similar al de la Diada de Sant Jordi de Catalunya.

Els més venuts

Albert Espinosa, Xavier Bosch i María Dueñas encapçalen la llista dels llibres més venuts comptant ambdues llengües. La nova novel·la d’Albert Espinosa, El món blau. Estima el teu caos, enllaça la seva història amb El món groc i Polseres Vermelles i posa fi a la trilogia. Espinosa tracta, de nou, l’aventura de viure i la rebel·lió dels joves contra el que sembla establert.

D’altra banda, Algú com tu, de Xavier Bosch, va ser Premi Ramon Llull 2015. Es tracta d’una història d’amor inesperat entre un galerista francès i una barcelonina i és, al final, un homenatge al món del llibre i la professió dels llibreters.

Finalment, Destí. La Templanza és la novetat de María Dueñas. Explica la història d’en Mauro Larrea: un home que veu com la seva fortuna s’esfuma i es troba ofegat pels deutes fins que una dona el porta a una vida que el catapulta a un futur que no hagués arribat a sospitar mai.

libro2

Premi per autors d’Anagrama, en català.

El passat 15 de juny l’editorial barcelonina va explicar que posa en marxa la I edició del premi de novel·la en llengua catalana. El Premi Llibres Anagrama de Novel·la, segons l’editorial dirigida per en Jorge Herralde, serà anual i s’entregarà el tercer dilluns de gener. El premi tindrà una dotació de 6.000€.

El jurat es donarà a conèixer durant els pròxims mesos, però ja han confirmat que alguns dels qui el formaran seran Jorge Herralde i Isabel Obiols, coordinadora de Llibres Anagrama i anterior editora de RBA-La Magrana. Pels qui vulguin participar, la recepció d’originals romandrà oberta entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre d’enguany.

Aquesta iniciativa sorgeix justament un any després que en Jorge Herralde tornés a l’editorial. En aquest temps va reprendre l’edició de llibres en català.

A més, aquest guardó dóna pas a l’edició d’originals en llengua catalana. Segons Anagrama, per motius d’organització de l’editorial, els Premio Anagrama de Ensayo i el Premio Herralde de Novela canviaran les seves dates habituals i s’entregaran el primer dilluns de novembre.

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *