El més destacat del MOBILE WORLD CONGRESS.

La telefonia mòbil és  un mercat que se situa en un formidable cicle d’expansió. En els últims 10 anys més de la meitat de la població mundial ha passat de no tenir un telèfon mòbil  o molt rudimentari a tenir pràcticament un petit ordinador a la butxaca.

Aquesta  revolució ha servit, a més, de catalitzador per a altes tecnologies, la de les apps,  o la de les tablets, sense anar més lluny. També ha influït en la direcció en la que evolucionen les xarxes de telefonia i l’estratègia de les operadores. Tot això s’ha deixat veure en un congrés que, any rera any,  ha batut records d’assistència.

El Més Interessant del MWC.

 Samsung Galaxy S9. El protagonista indiscutible de la fira. A les últimes edicions, Samsung s’havia guardat la presentació del seu mòbil estrella per un esdeveniment propi unes setmanes després,, però la tornada a Barcelona ha estat triomfal. És una bona evolució del S8 amb millores a la càmara, fet habitual en un telèfon d’alta gamma, i algunes funcions interessant com la gravació a càmara superlenta.

Aura. La primera manifestació del que a Telefònica coneixen com a quarta plataforma serà aquest assistent virtual que es podrà veure en varies aplicacions i productes al llarg de l’any,  i que farà més fàcil usar els serveis de l’operadora. Tècnicament ja es va anunciar l’any passat, però ha estat en aquesta edició quan per fi s’han obtingut dades concretes de què és i que pretén fer amb ella l’operador.

Xperia XZ2 Compact. Als Xperia de Sony els feia falta un canvi de disseny, i ara aquest any per fi els ha arribat. Tanto el XZ2 como el XZ2 Compact són aparells que no desentonen con amb la resta d’alta gamma que hi ha al mercat: bons altaveus, bones càmares i un rati de pantalla 18:9. El més atractiu, sens dubte és el més petit de la marca, només 5 polsades. Pocs fabricants d’Android gosen posar bones  prestacions a telèfons tan compactes, i no tothom busca mòbils gegants.

Nokia. El fabricant HMD Global, propietari de la marca Nokia, ha tancat un bon any amb més 70 milions de telèfons venuts, i ha demostrat que Nokia té encara una oportunitat al mercat. Ha ressuscitat, com va fer l’any passat, un mòbil clàssic para aconseguir titulars i atenció, el 8110, alhora que puja posicions en la gamma mitja i baixa del mercat amb propostes competitives i bons dissenys. Aquest any, fins i tot, s’anima amb la gamma alta i un mòbil de doble càmara i pantalla corba.

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *