EL CACTUS, una nova icona.

És la planta més actual, fotogènica i poderosa. Els cactus s’estampen en els vestits, s’adapten  joies amb la seva forma,s’utilitzen  en el món de la decoració i complements de la llar, i la seva sàvia inunda moltes de les novetats cosmètiques.

 

El cactus creix en totes les esferes, ja en la seva forma botànica habitual, com en la seva adaptació en el mobiliari en forma de làmpada, coixí, gerro o saler. És una espècie molt àmplia amb un cost que va des dels dos euros fins a les xeròfiles de cent euros que semblen escultures. Cada cop es venen més exemplars i té més acceptació entre la població fins a arribar al col·leccionisme.

 

En el món de la cosmètica prolifera la seva utilització pel seu alt contingut en lípids, vitamines i antioxidants. Enforteix la capa hidrolipídica i nodreix les cèl·lules atorgant llum i elasticitat a la pell. Protegeix de l’estrès solar i de la contaminació pel seu efecte calmant i hidratant.

 

 

 

 

Però, aquesta planta tan exòtica en cosmètica s’ha convertit també  en font d’inspiració per la moda. Molts dissenyadors han creat robes on els estampats recreen la seva forma, tant a petita escala com en gran format. Dins l’alta joieria cal destacar la col·lecció ‘Cactus’ de Cartier on podem veure peces elaborades en or groc i or rosa combinades amb diamants i pedres precioses, les quals reprodueixen atractives formes d’aquesta planta ornamental. Altres  marques com  Swarovsky també han inclòs algun disseny amb aquesta planta.

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *