Consells per al teu CANVI D’ARMARI

Encara  que fa setmanes que hem canviat d’estació, el fred s’ha resistit a deixar-nos. Arribat el mes de maig, finalment queden enrere els abrics, gorres i guants. Ha arribat l’hora de fer el canvi i deixar en el nostre armari un espai per omplir-lo amb el més nou de la temporada.

Perquè no t’amoïnis, et donem alguns consells que et facilitaran la feina sense caure en el caos.

1.- Buida l’armari: treu tot el que tinguis als prestatges i aprofita per netejar a fons de pols i brossa. A continuació podràs organitzar des de zero i de forma més pràctica, anar col·locant la teva roba d’estiu.

2.- Desfés-te del que no utilitzis: has d’admetre que moltes peces de roba ja no te les poses des de fa molt temps, fins i tot anys. Pensa que les tendències van canviant i les línies passen de moda encara que no t’ho sembli. Recicla i porta-les als centres de donació o segona mà, segur que en faran un bon ús.

3.- Manté els bàsics: hi ha algunes peces, però, com són samarretes llises, texans, algunes americanes i camises que poden ser atemporals, és a dir que sempre et poden anar bé encara que tinguin tres anys.

 4.- Guarda la roba neta: el que vulguis guardar per a la temporada vinent es conservarà millor si optes per netejar i planxar abans d’endreçar. Evitaràs que deixi qualsevol olor als armaris i la tindràs a punt.

 5.- Separar ordenadament: excepte que disposis d’un vestidor en el qual tot quedi a la vista, és millor que organitzis el teu armari perquè càpiga tot. Camises, jaquetes, vestits, faldilles i pantalons és preferible que vagin penjats, si pot ser en penjadors específics perquè no s’arruguin on pots posar diverses faldilles (conjunt de barres amb pinces) o pantalons agrupats (suport amb 5 o 6 barres), mentre que les samarretes i jerseis els podem deixar doblegats en els prestatges o calaixos de l’armari.

6.- Ordena per formes o colors: així estalviaràs temps a l’hora de decidir què et poses al matí. Camises juntes i samarretes a banda. Una bona idea és la de coordinar conjunts si veus que així és més pràctic.

 7.- Endreça les sabates: com en el cas de la roba pots ordenar agrupant els diferents tipus de calçat; botes, botines, sabates i esportives. Els pots guardar en capses anotant a sobre la caixa el que hi ha a dins. Si disposes d’un sabater en el vestidor o en una habitació ja tindràs els separadors per classificar.

8.- Els complements també s’ordenen: els pots guardar en capses, calaixos o penjats. Existeixen moltes fórmules per organitzar les bosses, cinturons, mocadors i bijuteria, tot dependrà de l’espai disponible.

Recomanem guardar la pell en bosses de roba en lloc del plàstic. Les joies poden anar dins un joier i la bijuteria la podem penjar a la part interna de l’armari per mitjà de penjadors adhesius.

  • 9.-Roba interior: No t’oblidis de la roba interior. Aparella els mitjons i enrotlla les mitges per evitar que s’enganxin. Llença les que tinguin carreres, un forat o es vegin massa velles. En el cas de la llenceria, separa i ordena per conjunts de calça i sostenidor separant els d’ús diari envers els més delicats.
Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *