Centenari. Degustacions amb els 5 sentits

Els paladars més exigents ho saben: “no existeix modernitat sense una gran tradició”. L’emblemàtic Centenari va obrir les seves portes per primera vegada el 1898 fundat per dues famílies. En els seus inicis es tractava d’un forn de pa que, amb els anys i els canvis socials, va afegir productes de pastisseria.

Recentment, cobrint les noves necessitats de la població i amb el mateix esperit emprenedor i la mateixa filosofia que es va fundar, la nova generació que el dirigeix ha incorporat el servei de degustació.

 

Les germanes Fernández, l’Eva i la Cristina, dirigeixen actualment el Centenari. Ja tenen obertes 5 botigues a la nostra ciutat. Cadascuna, en el seu àmbit d’especialització aporten els coneixements idonis per fer créixer el projecte a nivell empresarial,  sense perdre la creativitat i els orígens amb què ha evolucionat durant tots aquests anys.

 

Quin és el concepte amb què heu crescut i quines són les característiques del vostre pa?

Hem apostat, com les generacions anteriors, pel pa natural fet amb farina de blat d’alta qualitat. El procés de preparació del nostre pa passa per un repòs de llarga durada, de fins a 20 hores. Amb això aconseguim que aporti els màxims nutrients amb una àmplia varietat de producte.

 

Sou coneguts també pels productes de pastisseria. Quins són els que més agraden als vostres clients?

El Lemon Pie és un dels pastissos que més agraden: es tracta d’un pastís fet amb crema pastissera de llimona d’una presentació exquisida que crida molt l’atenció, i que agrada a totes les generacions que comparteixen estones al Centenari.

 

Cal dir, també, que treballem els dolços de temporada, com ara els panellets o els torrons. Tots els nostres productes són artesans i mantenen l’essència de les receptes tradicionals, incorporant també algunes propostes més modernes que us sorprendran.

 

Els vostres ‘entrepans gourmet’ també estan adquirint molta popularitat.

Hem incorporat una secció d’entrepans que estan agradant moltíssim. El New Yorker, per exemple, que està fet amb mostassa, rúcula i carn adobada. També són molt coneguts el Tribeca, elaborat amb pa d’espelta o chía amb espinacs, pesto, mozzarella i alvocat. I el Veggie, amb pa d’espelta, làmines de remolatxa, rúcula, formatge feta i alvocat. Hem pensat en entrepans per tots els públics i hem previst, també, les preferències dels vegetarians i els vegans.

 

Heu fet una aposta contundent per tal que tots els vostres clients puguin dinar. Quins són els plats més demanats?

Hem incorporat diversos plats previstos pels paladars més exòtics i internacionals. Alguns exemples són el pollastre ‘al curri’, les costelles ‘a la barbacoa’ a l’estil americà, i els tàrtars vegans i de salmó. També podem destacar les hamburgueses, com la Nebraska.

 

Tot plegat s’elabora seguint la mateixa filosofia amb què es va fundar el Centenari. En aquest sentit, què destacaríeu de la matèria primera?

Som exigents amb els productes que posem a disposició dels nostres clients en tots els sentits. La matèria primera és fonamental i, per aquest motiu, cerquem productes ecològics i que respectin la vida dels animals, sense additius i de temporada. A més, el procés d’elaboració dels plats, pastissos, pans i sucs és totalment casolà i es fan amb tota la cura del món. Recordem que el nostre obrador es troba al carrer de Riego de Sabadell,  i que d’aquell establiment surten tots els nostres productes diàriament.

 

I els qui volen gaudir de tot… Tenen menús preparats?

Sí! Els amants dels entrepans gourmet disposen d’un combinat que inclou, també, una sopa i surt per 10,50€. D’altra banda, els menús de dilluns a divendres tenen un cost de 12,50€ i inclou un primer plat i un segon que va canviant en funció de la temporada.

 

Tot i l’àmplia varietat de productes i propostes, esteu treballant en projectes de futur. Quins són?

Estem treballant en noves propostes de pans i novetats de la carta que veuran la llum durant els pròxims mesos. No us perdeu tot el que us espera a qualsevol de les nostres botigues que trobareu a: la Ronda Zamenhof, el Passeig dels Almogàvers, el Carrer de Riego, a Sol i Padrís i a la Carretera de Prats.

 

P.P.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *