BOJOS PER LES SAMARRETES

Aquesta roba de cotó amb orígens en el món laboral dels anys trenta és actualment una de les peces estrella de les col·leccions de dissenyadors. Dur una samarreta és també llançar un missatge i tenir una actitud.

La samarreta va començar a veure’s com una icona sexual, a partir de la seva popularització al món del cinema de la mà d’actors com Clark Gable, Marlon Brando, James Dean o Elvis Presley, quan se la van posar, demostrant que no hi havia res més sexy que veure un home vestint una samarreta. Aquest  fet va desenvolupar tota una  indústria amb milions de vendes arreu del món.

En principi van destacar els models llisos, més endavant als Estats Units, els dissenys de grafiti van inundar el mercat. A partir d’aquí s’obriria un món infinit d’estampats que passaria per les samarretes universitàries amb números i lletres fins a arribar a les grans estrelles del rock. Als anys seixanta es va professionalitzar la tècnica d’impressió gràcies a la invenció del Plastisol, una mescla de resina resistent que va millorar l’estampació, convertint aquesta roba en una plataforma publicitària o de llançament de missatges reivindicatius durant la dècada dels setanta i vuitanta. Les sèries televisives i els seus actors van convertir les samarretes en icones per a molts adolescents.

Aquest any podem veure que els 90 ’s han tornat. I sens dubte si les vestim amb texans. Els gegants del low cost les han omplert de referències de pel·lícules, de sèries i dels cantants predilectes d’aquella època. El món dels dinosaures ha tornat a les nostres vides; aquests es van tornar una obsessió a principis dels anys noranta gràcies a Jurassic Parck i ara tornen amb força per protagonitzar el nostre outfit més retro. Flashdance, Pulp Fiction, Los Goonies, E.T. Grease, Dirty Dancing i sèries com Dinastía o Los Vigilantes de la Playa. Pel que fa als mites com Madonna, Cher i Whitney Houston se sumen als més actuals com Bruno Mars. La Logomania continua aquest estiu i les marques més populars també estampen samarretes amb els seus logos, i com més grans millor.

 

Molts homes poden dur samarretes en gairebé qualsevol ocasió, així podem veure els homes més elegants del nostre país anant a esdeveniments amb americana i samarreta blanca, o directament amb un model estampat amb qualsevol dels divertits motius que podem trobar a les botigues. És     important escollir bé la talla, ni molt enganxada a la pell, ni massa ample. Per vestir bé i amb personalitat, hi ha tres coses bàsiques que ha de tenir una samarreta; la qualitat del teixit, un bon tall slim i un estampat o una imatge impactant.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *