Amants de New York

Tots hem somiat alguna vegada la possibilitat de viure en un altre punt del planeta, al camp o a una gran ciutat, haver estudiat en un campus universitari de pel·lícula o disposar d’un despatx en un cèntric edifici amb vistes, moltes vistes des d’un enorme gratacel… i si la imaginació us obre la ment arribareu tard o d’hora a Manhattan.

auxis

A tot gran país hi ha ciutats que destaquen, a part de la capital, fins i tot algunes d’elles han arribat a adquirir una personalitat tan forta que poden copsar el país sencer… alguns diuen que la marca Barcelona és un clar exemple d’aquest cas. Però sens dubte, i deixem les comparacions de banda, Nova York s’ha situat al podi de les ciutats carismàtiques del planeta. Òbviament hi ha hagut un bon màrqueting també al darrera. I love New York.

Als Estats Units s’hi poden fer desenes de viatges temàtics i diferents; des dels parcs naturals, la ruta 66, la Costa Oest, Florida, El Jazz de New Orleans, Chicago, Seattle o la pròpia costa Est, i encara ens deixaríem zones per descobrir d’un dels països més extensos del món. Nova York és una ciutat amb un patrimoni que no té precisament segles d’història, d’aquí que el seu primer mot: “nou” defineixi, precisament, aquesta arquitectura més moderna, la que representa el nou imperi. Malgrat la baixada de la bombolla capitalista, l’imaginari mundial encara s’emmiralla a certs clixés que s’han generat des dels Estats Units.

Un potent imant que té amb la ciutat de Nova York la punta d’aquest iceberg que embruixa a generacions i generacions. Des dels fantàstics anys 20, el somni americà, la Gran Depressió, poetes i escriptors com Arthur Miller, pintors i músics com Andy Warhol, Lou Reed, Bob Dylan, Sonic Youth o The Strokes… John Lennon. El Hollywood de Marilyn Monroe, Robert de Niro, l’Audrey Hepburn i “esmorzar a Tiffani’s”, la Cinquena Avinguda, Sex in New York o Friends; Apple i el Central Park… un taxi groc, una claveguera fumejant, les tortugues ninja, els New York Yankis, un hot dog, Madison Square Garden, James Brown, els Nicks, Little Italy, Wall Street, el Soho, el pont de Brooklyn i Woody Allen, Broadway, West Side Story i els grans musicals… La ciutat que mai dorm com cantava Frank Sinatra.

Els tres vols directes des de Barcelona, i la potent marca econòmica que encara representa aquesta eterna i jove Nova York fa que sigui una de les metròpolis amb més volum de turistes del món. Turistes nacionals i internacionals, que queden bocabadats enmig dels seus gratacels, la ciutat de les mil una llum, La Gran Poma, la vida constant i l’enorme oferta de concerts de tot tipus, museus, restaurants, botigues, compres, imatges de pel·lícula i la seva potent i jove història. Podrem fer un munt de visites, des de l’estàtua de la llibertat al memorial de les torres bessones,  descobrir famosos o infinits racons per fer les fotos i ‘selfies’. I pel que fa a l’estada, tant si dormim a Times Square com en un apartament a Brooklyn ens mourem amb el mític metro per tota l’illa de Manhattan. Podrem degustar tot tipus de menjar, sigui del país, exòtic o oriental i quan vulguem. Anirem fins a Queens, a veure una missa Gospel i a Harlem, potser se’ns encongirà el cor caminant pel Bronx, però també ens sentirem prínceps i princeses… dins una limusina.

En definitiva, una ciutat que encisa tant a grans com a petits. Molts prometen tornar-hi, i és que si algun cop més heu de creuar l’Atlàntic, encara que sigui cap un altre indret com el Carib, Canadà o San Francisco… sempre tindreu el desig de passar uns dies a la vital Nova York.

Compartir

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari

La seva adreca de correu electronic no sera publicada. Camps requerits* *