Habitació Infantil i Zona de jocs

Que els infants tinguin un espai per poder jugar és indiscutible. Per tant, és convenient que des de ben petits disposem d’un lloc on puguin aprendre a desenvolupar les seves habilitats amb les seves joguines.

L’habitació del nadó és el lloc ideal per a ubicar una zona de jocs. Aquí podrà gaudir dels seus primers descobriments, jocs i aprenentatges. Només cal posar una mica d’imaginació i sentit comú per muntar l’habitació ideal per als més petits de casa.

Les cabanes o refugis

Posar-se dins d’una cabana i imaginar-se que estan al mig del bosc és un dels jocs preferits dels nens. Amagar-se sota els llençols o dins d’una caixa són algunes mostres de què els hi encanten els ‘refugis especials’. Si tens espai suficient, no dubtis en muntar una d’aquestes cabanes perquè puguin jugar, llegir, descansar o inventar històries.

deco1Taules, cadires i balancins.

A l’hora de crear la seva zona pròpia de jocs, és fonamental tenir en compte alguns aspectes pràctics, com el fet de posar un mobiliari a la seva mida, perquè gaudeixin millor d’aquest espai. Així, podran tenir la seva primera tauleta i cadira a joc per seure i pintar, dibuixar o llegir els seus primers contes.

Els detalls especials també són importants, i quan escollim les seves joguines podem triar peces que siguin boniques i alhora divertides, com un balancí de fusta. Aquesta és una peça amb la qual podran jugar i engronxar-se, afegint alhora un toc vintage a la decoració de l’habitació del nadó.

Catifes i parets amb pissarra

Si encara són massa petits i gategen, millor posar una catifa esponjosa perquè s’hi passegin i vagin descobrint el seu entorn i desenvolupant els seus sentits, més endavant segurament s’hi asseguin per jugar. A banda de l’aspecte decoratiu cal comprovar la suavitat, ja que la pell del nadó és molt sensible.

Les parets són un element més per decorar l’habitació, i podem fer que siguin polivalents. El fet és que existeix una pintura de pissarra per a paret, la qual cosa permet tenir una superfície ideal perquè el nen faci les seves creacions amb total llibertat. Mai se sap si podem tenir un futur o futura artista.

Mobles per emmagatzemar i jogueters

Si alguna cosa no ha de faltar a l’habitació dels teus fills és un espai de magatzematge. Actualment, els mobles per aquest ús solen ser decoratius i porten calaixos de diferent mida. Un moble jogueter és el que permet emmagatzemar i ordenar les joguines, sigui en forma de calaixera, prestatgeria, o també per mitjà de calaixos mòbils de ‘treure i posar’ que encaixin al mateix moble.

Igualment, podem afegir caixes de fusta amb rodes, de vímec, de plàstic apilable o un bagúl-jogueter. La idea és que contribueixin a l’organització del dormitori  i que els nens puguin guardar-hi totes les seves joguines sense importar la forma o la mida.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *